SKOP helpt mee jeugd te interesseren voor ICT

De jeugd heeft de toekomst, vooral als het gaat om ICT. Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) realiseert zich dat maar al te goed en organiseert daarom meerdere workshops ‘drones programmeren’.

Kinderen van 8 jaar en ouder die gebruikmaken van de buitenschoolse opvang bij SKOP krijgen de kans om drones te programmeren en te laten vliegen. Voor elke leeftijdscategorie biedt SKOP een passend programma zodat ieder kind zijn/haar talenten kan ontdekken.

SKOP heeft het jaar 2018 uitgeroepen tot Het jaar van de techniek. Corine Laurant, directeur-bestuurder van SKOP en tevens bestuurslid van PurmerValley, vertelt: ‘Techniek en de digitale wereld maken een groot deel uit van de toekomst van onze kinderen. Het is van groot belang om kinderen al op jonge leeftijd met techniek kennis te laten maken. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen leren door te proberen en te ontdekken. Met dit thema combineren we educatie en spel.’ Hiermee haakt SKOP direct aan op de doelstellingen van PurmerValley om jongeren te inspireren op het gebied van digitalisering.

Wil je meer lezen over de drone-workshops? Kijk dan op de site van SKOP.