Lancering TechConnect tijdens State of the Region Amsterdam

Purmer Valley was deze week aanwezig bij de lancering van het programma TechConnect tijdens State of the Region Amsterdam. Dit is een evenement waarop de belangrijkste stakeholders uit de regio Amsterdam hun blik gezamenlijk op de toekomst richten. ‘Een feestelijke dag,’ zegt Board directeur Nina Tellegen vanaf het podium in Rockstart, een werkruimte voor startups. ‘Het is ook een belangrijk moment om ons af te vragen waar we als regio staan. Wat doen we goed en waar liggen kansen tot verbetering?’ Het is een vraag die naadloos aansluit op TechConnect, een programma dat de komende vier jaar zal lopen en vandaag groots van start gaat.

TechConnect

TechConnect is een vooruitstrevend programma met als doel het techecosysteem van de Metropoolregio Amsterdam flink te versterken en divers te maken. Door het aanbieden van de juiste opleidingen, mensen om- en bij te scholen en cijfers over die techsector goed in kaart te brengen. Want hoewel de Amsterdamse economie bloeit en de vraag naar techtalent groeit, blijft het aanbod vooralsnog achter. Waar liggen kansen tot verbetering?

‘TechConnect wil de mismatch tussen vraag en aanbod van techtalent verkleinen,’ zegt Viktor Bos, Challenge Lead Talent voor de Toekomst van de Amsterdam Economic Board. ‘Die uitdaging is groot. Het aantal techbanen in onze regio groeit in de komende twee jaar door naar ongeveer twintigduizend. Maar nu al kan meer dan vijftig procent van de huidige tienduizend openstaande vacatures niet worden ingevuld.’ Het gaat dan vooral om programmeurs, data-analisten, growth hackers, tech support en AI experts. Dat aantal zal in de komende jaren alleen maar groeien. De ambitie van TechConnect is dat er in de komende vier jaar 50.000 techmensen bijkomen. Bos: ‘We willen van de Metropoolregio Amsterdam dé tech hub van Europa maken.’

Viktor Bos van TechConnect komt volgende week naar Purmer Valley om te zien waar ze elkaar kunnen versterken. (juni 2018)