PurmerValley Hackathon

Enthousiaste scholieren strijden tijdens PumerValley hackathon

PURMEREND – 20 oktober 2018

58 scholieren en studenten en mensen uit de ICT-wereld kwamen zaterdag 20 oktober samen in de aula van de VMBO campus van PSG in Purmerend. Ze namen deel aan de hackathon die Stichting PurmerValley en Rabobank samen organiseerden.

Vraagstuk Tijdens de hackathon gingen 10 teams aan de slag met het vinden van een oplossing op een vraagstuk. Ze krijgen hulp van buddy’s uit de ICT-wereld. “We hebben hen gevraagd na te denken over hoe we de kloof kunnen verkleinen tussen onderwijs en het bedrijfsleven”, vertelt Dirk Tuip, voorzitter van Stichting PurmerValley. Maar naast het oplossen van het probleem biedt de hackathon ook de mogelijkheid in contact te komen met het bedrijfsleven en zijn er interessante sprekers. Zo kwam Michel Bouman van Microsoft een inspiratiesessie geven over het ICT-vak van de toekomst en vertelde Zaid El Ouardani hoe hij zijn eigen bedrijf startte op 15-jarige leeftijd. “Het draait tijdens de hackathon om teamwork, creativiteit en innovatie en natuurlijk heel veel gezelligheid”, vertelt Dirk.

Kloof verkleinen Rabobank vindt het belangrijk om de jeugd voor te bereiden op de toekomst en het bedrijfsleven te helpen groeien. “We zijn daarom aangehaakt als partner van PurmerValley en hoofdsponsor van deze hackathon”, vertelt Mariëlle de Munnik, Adviseur Marketing & Communicatie bij Rabobank. “Samen met PurmerValley merkten we dat er een kloof is tussen scholieren en het bedrijfsleven. Deze kloof willen we graag verkleinen, zodat ICT-bedrijven uit Purmerend en omgeving sneller geschikt personeel kunnen vinden en starters op de arbeidsmarkt sneller hun draai kunnen vinden”.

Het beste idee De deelnemende teams presenteerden na 11 uur hard werken hun oplossingen aan de jury. De jury, bestaande uit Henny Maes (Rabobank), René Visser (PSG), Daniël Pardoen (ITSD) en Paul van Meekeren (wethouder Gemeente Purmerend), koos uiteindelijk de beste oplossing. Vier studenten applicatieontwikkeling van het Horizon College van team Red Sox bedachten een Buddybedrijf. Zij winnen €1.000,- en een bedrijfsbezoek aan het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft. De tweede prijs, €250,- en een kijkje bij de Innovatiehub van Rabobank Nederland is gewonnen door Team Orange Sky. Team Golden Eye ging naar huis met de derde prijs: €100,- en kaartjes voor de 4D-voorstelling ISH in de Purmaryn.

“We kijken terug op een geslaagde dag, waarbij we zeker de kloof al een stukje hebben verkleind tussen het bedrijfsleven en deze Purmerendse scholieren. Op naar een volgende editie!”, aldus Dirk.