Bose Nederland

Bezoek mavoscholieren Purmerendse ScholenGroep aan Bose Nederland

PURMEREND – 29 oktober 2018

Leerlingen van de Purmerendse ScholenGroep bezochten maandag 29 oktober het Europese hoofdkantoor van Bose Products B.V. in Purmerend. Het bezoek stond in het teken van een brede oriëntatie op het gebied van tech-banen en digitale vaardigheden. Noodzakelijk om het groeiende tekort aan goed opgeleide en talentvolle ICT’ers zo snel mogelijk op te vangen. De Purmerendse ScholenGroep, Bose Nederland en PurmerValley doen mee met de TechConnect Week die in de Metropoolregio Amsterdam georganiseerd wordt.

Vierentwintig mavoleerlingen uit het examenjaar van de scholen Antoni Gaudí en Nelson Mandela die de turboroute ICT volgen, bezochten maandag 29 oktober Bose Products B.V. in Purmerend. Ze kregen een uitgebreide interactieve presentatie bij het Europese hoofdkantoor van de Amerikaanse geluidssystemenspecialist.

Dave de Groot, Global IT-manager Bose Nederland: “Om de krapte op de ICT-arbeidsmarkt op te lossen, moeten we zorgen voor een betere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Daar ligt ook een taak voor ons als werkgever. We hebben vanmiddag met veel plezier ons enthousiasme over ons vakgebied met de leerlingen gedeeld. Ik ben ervan overtuigd dat we ze geïnspireerd hebben.” Steven Appels, teamleider Purmerendse ScholenGroep: “Het was een fantastische middag waar onze leerlingen kennis hebben gemaakt met cloud engineers, netwerk engineers en applicatiebeheerders. Met dit bedrijfsbezoek hebben we onze leerlingen kunnen laten ervaren hoe de banen van de toekomst eruit zien.”

Het samenwerkingsverband tussen Stichting PurmerValley, PSG, ROC Horizon College en gemeente Purmerend leidde twee jaar geleden tot de introductie van een turboroute ICT op de scholen Antoni Gaudí en Nelson Mandela. ICT-leerlingen van de mavo-bovenbouw volgen een versnelde route aan het Horizon College in Purmerend, waardoor zij een jaar tijdwinst hebben als zij ICT niveau 4 op het Horizon College gaan studeren. Het is een van de manieren om het dreigende tekort aan goed opgeleide en talentvolle ICT’ers zo snel mogelijk op te vangen.